2012. május 12., szombat

Lomtalanítás

Nyilván szükség van rá, értem én, és vannak/voltak időszakok amikor mi is nagy hasznát vettük. Szóval magával a céllal maximálisan egyetértek. Ami viszont nagyon gáz, az a körítés, amivel ez az egész jár. 
A környéken jövő hétfőn viszik el a lomokat, tehát vasárnap kéne kirakni. De már ezen a  hétfőn megjelentek minden sarkon a lomis egyének, kisszékkel, kartonpapírral felcimkézve, hogy ez biza az én helyem öcsém, és felé se nézz! Nem kell mondanom, hogy mennyire bizalomgerjesző a külsejük, és hogy milyen jó napjában minimum 4szer elslattyogni mellettük gyerekestül. Szerencsére idén nem volt már idejekorán kirakva sehol semmi, úgyhogy akár haza is mehettek volna, mert nem volt mit őrizni. 
De ma, szombaton azért már elkezdtek elég rendesen gyűlni a kupacok, és ezzel egyidőben feldúsultak a ladások, a szekeresek, mindenfélék, és járják az utcákat. Nagyon-nagyon gáz. 
És persze hogy ilyenkor van szélvihar, és tök jó, hogy a szépen egykupacba rakott ezazt szanaszét hordja a szét, és amit nem túrtak még össze azok a bizonyosok, azt most jól szétteríti az utcában-kertben-mindenhol a szél. Amit persze nem fognak a szemetesek hétfőn összeszedni, mert hogy is tennék, akkor sosem végeznének, így vagy összeszedjük majd mi, akiknek zavarja a szemét, vagy addig fogja hordani a szél, amíg ki nem megy a világból. Mellesleg mondjuk azt sem értem, hogy a papírhulladékot miért nem lehet elvinni az egy sarokra lévő szelektívbe, mert a nagy kartondobozokat is fel lehet ám aprítani, nekünk legalábbis eddig még mindig sikerült. Meg azt sem tudom, hogy a gumiabroncsok mit keresnek az út mellett, mikor ugyancsak hétfőn lesz veszélyes hulladékgyűjtés is. A szórólapon egyébként is minden szépen fel van tüntetve, és tételesen fel van sorolva, hogy mit lehet kitenni, és mit kell elvinni a veszélyeshulladék-gyűjtéshez. De nyilván sok ebben a kerültben  (is) az analfabéta. 
Na most jól kidühöngtem magamat! Pedig nem is erről akartam írni, hanem a másik blogba egész mást, de a freeblog már megint nem működik, legalábbis nem hozza be egy megkezdett piszkozatomat, és igazából ezen húztam fel magamat. És most már tényleg gondolkodom azon, hogy átköltöztetem valahová máshová, csak úgy szeretem, hogy ott minden egy helyen van, és egyben nem tudom sajnos átexportálni sehová, max. egyesével tudnám a bejegyzéseket átmásolgatni.... nem sok kedvem van ahhoz se.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése