2016. február 19., péntek

Csontrakásos

Óóóó mennyire régen kívántam már, hogy egyszer elmehessek egy csontkovácshoz, aki jól megropogtatja minden porcikámat. Szerintem két fajta ember létezik a földön, aki szereti, ha ropognak a csontjai és ropogtatja is ha tudja, itt vagyok én, és van a másik, akiknek a ropogtatás gondolatától is borsódzik a hátuk, itt van Feri. Összepasszolunk no. Számomra nagy megkönnyebbülés, amikor egy-egy tekeredésnél, csavarodásnál végigropog a gerincem, húúú, mintha újjászületnék ilyenkor, de sajnos ritkán tudom ezt saját erőből előidézni, Feri meg nemigen partner ebben a kiropogtatásban. 
Kaptam viszont tőle idén születésnapomra egy csontrakásos kupont. És ha már nekem vett, vett magának is egyet, ne menjek egyedül, meg azért őt is érdekelte ez a dolog. 
Most kedden került sor az akcióra. A csontrakás, ahogy az interneten sikerült kisilabizálnom, nem pont egyenrangú a csontkovácsolással, ez egy lágyabb formája, inkább nyújtás és lazítás alapokon nyugszik, miközben helyére kerültek a dolgok. 
Átautóztunk a fél városon, és már ott is voltunk. 
A bácsi nagyon szimpatikus volt, és nagyon közlékeny. Sokat beszélt a műveletek közben arról, hogy mit hogyan és miért, és miért fontos. 
És a lényeg, hogy olyan jól esett. Nem volt fájdalmas, de mégis éreztem, és ahogy egyszer-egyszer helyrekattintotta a csontjaimat, hát az nagyon jó volt, olyan nekem való. Igaz, amikor a nyakcsigolyámat tekergette az azért elég félelmetes, nehéz olyankor ellazulni, mikor az ember fejét fogják két oldalról. :) 
Hangsúlyozta, hogy mennyire fontos lenne, hogy MINDENKI nyújtson MINDEN egyes nap, legalább 10-15 percet. Higgyük el, hogy a testünk meg fogja ezt hálálni, amikor 60+ évesek leszünk, mert sokkal könnyebb lesz öreg korunkban a mozgás, ha most fiatalon kellően karban tartjuk az izmainkat, izületeinket. 
Én sem szoktam minden nap nyújtani, pedig mindig megfogadom. De az, hogy szoktam, és az, hogy rendszeresebben mozgok, mint Feri már most jelentős különbségeket okoz. És ami még nagyon fontos, hogy igyunk, igyunk, igyunk! 2-2,5 litert naponta, minimum. Nálam ezzel nincs is hiba, azt hiszem. 

Szóval: mozogni, nyújtani, és inni! Ez a három legfontosabb dolog amit az egészségünkért tehetünk! 

És micsoda véletlen, hogy pont aznap, amikor bekapcsoltam a gépet, a facebookon az első megosztás pont egy nyújtós poszt volt. Ráadásul egy szuperjó poszt, hogy hogyan lehet minden egyes porcikánkat megnyújtani, szakszerűen. Rajzokkal és leírással. Már csak csinálni kell! (kéne)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése