2011. október 7., péntek

Ulickaja

Néhány hete szinte minden oldalon, amit olvasok megjelent az oldalsávban, hogy megjelent Ulickaja legújabb könyve, és hűűű, meg haaaaa, mert az milyen jó. Én meg csak pislogtam bután, mert nemhogy nem olvastam még sosem Ulickaját, de még csak nem is hallottam róla, így gyorsan elolvastam pár könyvesblogon hogy mit írnak róla, és mindenhol annyira istenítették, hogy komolyan kíváncsivá tett. Így aztán amikor legutóbb a könyvtárban jártunk gyorsan ki is vettem az egyetlen bent lévő példányt, az Életművésznőket. És most olvasom és olvasom, és egyszerűen nem tudom megfogalmazni miért, de tényleg jó!!!!!
Elgondolkodtató és szórakoztató. És valamiért folyton Szabó Magda jut az eszembe, pedig az ő könyvei inkább nehezen olvashatóak nekem pont a nyelvezete és a történetvezetése miatt, de vele is úgy vagyok mindig, hogy az első néhánytíz oldalon nehezen rágom át magamat, de aztán csak úgy röpít a könyv.
Egyszóval örülök, hogy rátaláltam Ulickajára, és most nagyon kíváncsi lettem a többi könyvére is.


2 megjegyzés:

  1. az összes ulickaja nagyon jó, már van egy páram, szívesen kölcsönadom a legközelebbi találkozáskor. ;) letehetetlenek, de tényleg. :)

    VálaszTörlés
  2. Nem tudom nekem hogy maradt ki egész ideáig.... mondjuk az orosz irodalomban valóban nem vagyok túl erős, no de majd eztán...
    oké, megdumáltuk:) Remélem mielőbb sor kerül arra a találkozóra:) és nem csak Ulickaja miatt:)))

    VálaszTörlés