2010. december 6., hétfő

A húsleves

Volt néhány év az életemben amikor még nem voltak gyerekeim, de azért már gondoltam arra, hogy majd egyszer lesznek. És akkor az is eszembe jutott, hogy vajon milyen élete lesz mellettem a gyerekeimnek, merthogy még egy nyomorult húslevest sem főztem még soha, és úgy képzeltem, hogy azt csak az anyukák-nagymamák tudnak főzni.
A Kincskereső Kisködmön is mindig az eszembe jutott , hogy ott is galamblevest kapott a főhős, amikor nagyon beteg volt, és persze én is mindig azt kaptam otthon, ha beteg voltam.
Aztán lettek gyerekeim, és szerencsére nem nagyon betegesek, de azért néha be-becsusszan egy lázzal kísért megfázás, főleg Máté részéről, mint pl. most is. Ilyenkor a lázcsillapító beadása közben a második gondolatom, hogy gyorsan főzök egy húslevest. És így is teszek. Mert azóta már tudok húslevest főzni, mert azóta már én is anyuka vagyok, és ezzel beigazolódni látszik a fenti feltevésem, hogy húslevest csak anyukák tudnak főzni.
És amikor kész van, akkor kis büszkeséggel a szívemben szedem a tányérba a gőzölgő levest... és arra gondolok, hogy ha majd a fiúk is felnőnek, akkor biztos emlékezni fognak arra, hogy amikor betegek voltak, akkor mindig húslevest kaptak, hogy meggyógyuljanak, mint ahogy én is emlékszem rá. És szívesebben emlékszem a finom húslevesekre, mint a hűtőfürdőkre és a mellkasomra tekert vizestörölközőkre, mert abból is kijutott ám nekem bőven...

3 megjegyzés:

  1. Nem vagyunk mi rokonok???Merthogy én sem tudtam eddig főzni húslevest:) Volt,hogy mama leírta részletesen,időrendben,mi Zolival mégis elrontottuk...azért most már jól megy:)

    VálaszTörlés
  2. Annyi, de annyi olyan bejegyzésed van, amit akár én is megírhattam volna... A babásban is, itt is... Hihetetlen... :-O
    Én kismamaként kezdtem el főzőcskézni, hogy mire Lilu olyan nagy lesz, hogy az én főztömet egye, ne maradjak szégyenben... :) Sokszor még most is úgy kezdek főzni, hogy felhívom Anyukámat... :)
    Á... priznic... én is kaptam párszor... :-S

    VálaszTörlés
  3. Hencsi: ugye, ugye:))) Csak anyukák tudnak igazi húslevest főzni:)
    Ercsi: Néha még mindig elmerengek azon, hogy milyen furcsa, hogy majd az én gyerekeimnek az én főztöm lesz az etalon, és úgy fogják szeretni a csirkepörköltet ahogy én csinálom, stb... ez a része még mindig hihetetlen nekem, de nyilván így lesz:)

    VálaszTörlés